Home >aanbod>receptontwikkeling
Van voedingsproduct tot overheerlijk gerecht, receptontwikkeling boordevol smaak

Van voedingsproduct tot overheerlijk gerecht, receptontwikkeling boordevol smaak

Lekkere, toegankelijke, en verrassende recepten met een hoog gezelligheidsgehalte, op basis van jarenlange ervaring als receptontwikkelaar.

Creatieve, doch toegankelijke smaken zijn key in m’n recepten

 • Unieke Smaakcombinaties

  Mijn jarenlange passie en ervaring met koken zorgt ervoor dat ik al kan proeven hoe iets zal smaken terwijl ik het gerecht nog aan het uitwerken ben in mijn hoofd. En laat dat nu net mijn troef zijn als receptontwikkelaar.

 • Recepten voor elke doelgroep

  Ik werk nauw samen met de klant om de kern van jouw culinaire identiteit vast te leggen, Dit resulteert in recepten op maat die perfect zijn afgestemd op de behoeften en wensen van je doelgroep.

 • Verrassend en innovatief

  Elk recept dat ik ontwikkel is uniek en exclusief. Ik ga voor uitdagende, verrassende combinaties en nieuwe smaken zonder een ‘te ver van mijn bed’ show op te voeren. De startbasis van mijn recepten is steeds het ingrediënten aanbod in 'standaard winkels'.

Geniet mee

Jouw magazine, voedingsbedrijf, receptenplatform… is op zoek naar originele recepten om de eindconsument te inspireren? Het mag echter niet te ‘speciaal’ zijn, want jullie willen een groot publiek kunnen bedienen.

dac52dc6-3ba8-4aae-9801-3137b582900a

Creatieve, doch toegankelijke smaken zijn de sleutel tot mijn recepten.

Op basis van je filosofie en huisstijl

Ik vertrek steeds vanuit de filosofie en huisstijl van de klant. Elk bedrijf heeft immers andere noden en een ander type doelpubliek. Daarom ligt de basis van ieder gerecht steeds bij de eindconsument van het product of gerecht. Creatief zijn met een beperkt aantal producten en een laagdrempelige receptomschrijving zijn daarin onvermijdelijk.

Laagdrempelige ingredienten

Omdat de recepten vaak voor een ruime doelgroep worden ingezet streeft ik ernaar om haalbare, laagdrempelige en toegankelijke recepten te ontwikkelen. Tenzij de klant andere verwachtingen heeft wordt het aantal ingrediënten daarom beperkt gehouden. Het soort ingrediënten wordt dan weer bepaald op basis van het aanbod in 'standaard winkels'.

arrowBoek een afspraak
silke avatarsilke signature

"Kruiden, specerijen en wereldproducten hebben nog weinig geheimen voor mij, wat voor veelzijdigheid en exclusiviteit zorgt." — Silke

Jouw doelgroep heeft specifieke voedselintoleranties of een specifieke eet- en levensstijl?

c56941d2-6862-4f6f-a7aa-713163d42632

Vlees of vis, Vegan, Glutenvrij of voor mensen met lactose intoleranties

Ikzelf ben een alleseter met een open-mind. Dat wil zeggen dat ik absoluut een stukje vis of vlees kan appreciëren, ik een echte ‘pasta? Da past’ mindset heb en een goed kaasje er altijd ingaat.

Maar, dat wil ook zeggen dat ik met heel veel plezier experimenteer met vegetarische en vegan producten en me graag verdiep in de alternatieven voor mensen met gluten- of lactose intoleranties.

Welke eet- en levensstijl je doelpubliek ook heeft, onze wereld biedt voldoende mogelijkheden om geweldige recepten voor ze te creëren. En ik neem die taak graag op mij!

Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

kookboek

Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

70 buitengewone gerechten zonder écht te koken. Met Silke van Engeland en Virginie Schoelinck.

Houden van gezelligheid en lekker eten gaan hand in hand, al staat dat echter niet altijd gelijk aan houden van uitgebreid koken.

Onweerstaanbaar kant-en-klaar, jouw handleiding voor het maken van fancy quick fix gerechten met kant-en-klare producten.

arrowkoop het boek hier

mijn missie

Mensen verbinden door middel van lekker eten en een culinaire belevingen

 • Authentiek

  Alle recepten en beelden worden door mij persoonlijk ontwikkeld. Op die manier ben je als klant zeker van de authenticiteit én mijn specifieke stijl waarvoor jij gekozen hebt.

 • Enthousiast

  Bovendien ben ik super enthousiast over alles wat met eten te maken heeft en kan ik dat enthousiasme niet verstoppen voor mijn publiek.

 • Voor ieder wat wils

  Karnivoor, vegan, vegetariër, gluten- of lactose intolerant, sporter, keto... Been there done that! Dankzij een jarenlange ervaring met eten en mijn diploma als voedingsdeskundige ben ik van alle markten thuis. You name it, I’ve got you covered!

 • Op maat van de klant

  Zonder in te boeten aan eigenheid en stijl tracht ik zoveel mogelijk te werken in de huisstijl van de klant en te voldoen aan diens specifieke wensen rond de styling en samenstelling van het gerecht en buffet.

 • Fris & vernieuwend

  Als rasechte foodie verdiep ik me voortdurend in de nieuwste hypes en ontwikkelingen in Food World. Op die manier kan ik zeer snel inspelen op de laatste nieuwe trends bij het ontwikkelen van jouw specifiek gerecht, catering of workshop.

 • Toegankelijk

  Omdat er heel vaak een ruime doelgroep met verschillende type mensen wordt benaderd streef ik ernaar om haalbare, laagdrempelige en toegankelijke gerechten te ontwikkelen.

Samen creëren we originele recepten die jouw eindconsument inspireren en een voldoende groot publiek bedienen door de toegankelijkheid.