Hi! Ik ben Silke Van Engeland, in twee woorden en zoals het land geschreven. Dat zeg ik er standaard bij om vragen zoals ‘met dt?’en ‘Van Engelen?’ te vermijden. Mopjes in de vorm van ‘amai dan spreek jij goed Nederlands’ neem ik er na 32 jaar even standaard en met de glimlach bij.
“Naast een gepassioneerde foodie ben ik ook een onderneemster in hart en nieren, geprikkeld door de zoektocht naar nieuwe uitdagingen en business ideeën”
Planmatig als Hyacinth Bucket, maar een echte Onslow van zodra ik de auto instap
Gestructureerd, georganiseerd en planmatig als Hyacinth Bucket, maar een echte Onslow van zodra ik de auto instap, pro alcoholvrije maanden, maar geboren met een erfelijke vorm van cava-addiction, 20km gaan lopen in Brussel, count me in, maar liever 500 dingen uit mijn handen laten vallen dan 2x op en af te moeten gaan om boodschappen uit de auto te halen. Geen tijd om mijn uitpuilende wasmand te strijken, maar wel een uur in de badkamer een zang-en dansoptreden voor mezelf houden, een nuchtere realist met de 2 voetjes op de grond, aftellend naar mijn huwelijk met Sergio Herman of Niels De Stadsbaeder.
Mijn doel? Anderen inspireren met een positieve vibe en lekkere recepten.
In mijn leven maak ik geen onderscheid tussen werk en passie, dat is voor mij allemaal één kookpot nat. Naast het geven van workshops, cateren van events en fotograferen en stylen van eten vind ik het héérljk om anderen te kunnen inspireren met een positieve vibe en lekkere recepten. En laat dat nu net het doel zijn van deze pagina! Dus swipe gezellig tussen de posts, laat je inspireren, kook met passie, sport met een smile, en vergeet niet...There’s a crack in everything that’s how the light gets in!
1000+
Recepten ontwikkeld
17
Thema’s voor workshops en teambuildings
+5600
Instagram volgers
Hoe het begon
kleindochter van een cateraar avant la lettre
Lekker cliché kan ik zeggen dat de obsessie voor eten mij, als kleindochter van een cateraar avant la lettre, met de (rijst)paplepel werd ingelepeld. Mijn Oma Liesje was niet bepaald de meest bescheiden vrouw ter wereld, maar dat haar rijstpap en kaaskroketten “succulent” waren kon (en durfde) niemand tegen te spreken. Haar liefde voor ingrediënten, eten en gezelligheid inspireerde mij om op jonge leeftijd zelf aan het experimenteren te gaan.
hoe het nu gaat
Gepassioneerde foodie en onderneemster in hart en nieren
Naast een gepassioneerde foodie ben ik ook een onderneemster in hart en nieren, geprikkeld door de zoektocht naar nieuwe uitdagingen en business ideeën.
Nadat ik twee jaar in het bedrijfsleven stond besliste ik om mijn liefde voor eten om te zetten in daden. Ik stampte mijn eigen ontbijt- & lunchzaak uit de grond die ik enkele jaren geleden, na 4 jaar, verkocht om me meer te gaan richten op catering en consultancy.
Doorheen de jaren kwamen er heel wat nieuwe opportuniteiten op mijn pad. Ik ging recepten ontwikkelen voor mijn eigen blog en na verloop van tijd ook voor bedrijven. Door mijn ontmoetingen met tal van inspirerende mensen, ging ik me bovendien verder verdiepen in foodfotografie en foodstyling.
Bij alles wat ik doe neem ik je mee in mijn eigen keuken en leefwereld! Authenticiteit is een stokpaardje waar ik prat op ga.