Geschiedenis was nooit echt mijn ding, maar bij het horen van één specifieke naam stonden mijn oren altijd gespitst. Marie Curry was altijd voor een paar seconden mijn grootste heldin! Dikke teleurstelling wanneer ik voor de zoveelste keer herinnerd werd aan het feit dat ik me aan een potje scheikunde over Mevrouw Curie mocht verwachten in plaats van aan een uitgebreide kookles.
Dringend tijd dat Jeroen Meus of Sergio Herman eens een nobelprijs winnen, denk ik dan. De toekomstige geschiedenis dankt u!
Voor 4 personen (als voorgerecht of lunch)
Ingrediënten
- 1 butternut, geschild en in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in 10 partjes gesneden
- 1 courgette, in dunne plakken gesneden
- Olijfolie
- ½ ui
- 50g rode currypasta
- 35g tomatenpuree
- 400ml kokosmelk
- 1 plantje verse koriander
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels parmezaan, geraspt
- 1 teentje look
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de stukken butternut en rode ui in een ovenschotel en smeer ze in met olijfolie, kruid met peper en zout en schuif gedurende 20-25 min in de oven. Controleer regelmatig of ze gaar zijn en donker kleuren langs de zijkant, zonder te verbranden.
- Stoof de gesnipperde ui glazig in een wokpan met olijfolie en voeg de rode currypasta en tomatenpuree toe.
- Laat alles gedurende een 5tal minuten roerbakken en overgiet daarna met kokosmelk, roer goed zodat de kokosmelk rood kleurt.
- Doe de koriander (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking), pijnboompitten, parmezaan en look in een keukenrobot en laat blenden, voeg geleidelijk olijfolie toe tot je een lopende pesto structuur krijgt. Zet even opzij.
- Verhit nu een grillpan, smeer de plakken courgette in met olie en grill kort langs weerszijden.
- Verdeel de butternut en rode ui over de borden en schik de opgerolde courgetteplakken ertussen. Druppel de currysaus over het geheel gevolgd door de korianderpesto en enkele blaadjes verse koriander. Serveer onmiddellijk!