Vorige week was ik twee dagen op de boerderij van Hoeve De Drie Linden voor een shoot met The Nutty Farmer. Mijn eerste voet op de West-Vlaamse bodem voelde instant als thuiskomen.
De heerlijke geur van koetjes die de weg naar het toilet kwijt waren, de strobalen die als goud waren op mijn foto’s, de soleil soleil stralen die tussendoor kwamen piepen, de vintage boerderij vondsten in de koeienstallen en de zalige koffie en sappige babbels met de hoevemama … ze deden mijn verkleumde blauwe worstvingertjes in no time smelten.
Dat is nu eens wat ze happy vibes noemen! Ik kon het dan ook niet laten om een deeltje van de boerderij in mijn bezit te nemen.
Had het aan mij gelegen dan had ik een halve boerderij in mijn Skoda geknald, maar gelukkig heeft The Nutty farmer mij kunnen beperken tot deze geweldige jutezak en houtblok met karakter. Happy Kiddo (of in Nutty termen Happy Hippo) hierzo.
Naanbrood met pulled pork
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 750 g varkensschouder
- ½ el gerookt paprikapoeder
- 1 el BBQ saus
- ½ el provençaalse kruiden
- Snuf cayennepeper
- Boter
- 1 ui, in grote stukken
- 100 ml rundsbouillion
- ½ komkommer
- 50 ml wittewijnazijn
- 1 el honing
- 4 el mayonaise
- 4 el zure room
- ½ limoen, het sap
- 200 g geraspte wortels
- 200 g geraspte witte kool
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 4 el mais uit blik
- Verse munt
- 100 g feta
- Optioneel: Shrirasha saus
Recept
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Snijd het vlees in grote stukken en meng met de BBQ saus, het paprikapoeder, provençaalse kruiden en cayennepeper, schroei ze aan in wat boter.
- Doe het vlees in een ovenschotel en voeg de ui en de bouillion toe. Dek de schotel af met folie en schuif gedurende minstens 3u in de oven.
- Snijd de komkommer in reepjes, meng de azijn met honing en 100ml water en leg de komkommerschijfjes erin. Zet gedurende minstens 2u in de frigo.
- Meng de mayonaise, limoensap en zure room onder mekaar tot een homogeen sausje. Houd een paar lepels opzij en overgiet de geraspte wortel en witte kool met de rest van de saus, roer stevig door mekaar. Kruid bij met peper, zout en currypoeder.
- Leg de laatste 5 min de naanbroden in de oven bij het vlees. Haal vervolgens alles uit de oven en trek het vlees uit mekaar met behulp van een vork.
- Beleg de broden met het vlees, de koolsalade, opgelegde komkommer, mais en gesnipperde ui. Werk af met gebrokkelde feta, peper en zout en verse munt.
- Druppel helemaal op het einde de overige mayosaus en shrirasha over het geheel.