Home >recepten>paasbrunch easter bunny ...
Paasbrunch: Easter bunny croissantrolls met smeerkaas en bacon

Paasbrunch: Easter bunny croissantrolls met smeerkaas en bacon

  • Ontbijt
  • Warme Gerechten

Haas je! Want voor je het weet heeft je tafelgezelschap ze allemaal naar binnen gesmikkeld.

Deze croissant haasjes zijn een variant op de gekende cinnamon rolls, alleen hebben ze een hartige vulling van Maredsous smeerkaas (met ham) en bacon reepjes. Je kan ook varianten maken op het recept, zo kan je kiezen voor de gewone Maredsous smeerkaas in combinatie met gerookte zalm of de geitenkaas Maredsous met stukjes vijg en honing.

Laat de inspiratie de vrije loop zou ik zeggen ;-).

En geniet van jullie brunch!

Easter Bunny 0010 1 1365x2048

Ingrediënten

Voor 5 croissantbunnies

  • 125g Maredsous smeerkaas ham light
  • 1 rol croissantdeeg (type Danerolls)
  • 75g bacon reepjes
  • Verse tijm
  • Verse peterselie, gesnipperd

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het croissantdeeg uit en besmeer over de volledige oppervlakte met smeerkaas.
  3. Bestrooi het deeg met de bacon reepjes, maar laat langs de rechter zijde een 10tal centimeter over.
  4. Rol het deeg op over de langste zijde tot een dikke rol en houd het stuk zonder bacon onopgerold.
  5. Snijd 5 rollen uit het deeg en plooi het vrije stuk op het einde op tot oortjes.
  6. Leg de bunnies op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met tijmblaadjes. Schuif in de oven van 180°C gedurende 12-15min.
  7. Werk af met fijngesnipperde peterselie en zet op de brunchtafel.
Ontdek mijn recepten voor njam!

Ontdek mijn recepten voor njam!

Wil jij graag geïnspireerd worden met culinaire meesterwerkjes? ...

NJAM recepten
Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

kookboek

Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

70 buitengewone gerechten zonder écht te koken. Met Silke van Engeland en Virginie Schoelinck.

Houden van gezelligheid en lekker eten gaan hand in hand, al staat dat echter niet altijd gelijk aan houden van uitgebreid koken.

Onweerstaanbaar kant-en-klaar, jouw handleiding voor het maken van fancy quick fix gerechten met kant-en-klare producten.

koop het boek hier

Samenwerken? Contacteer mij vandaag nog.