Home >recepten>paasbrunch warme botersandwich ...
Paasbrunch: warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing

Paasbrunch: warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing

  • Ontbijt
  • Koude Gerechten

Vanaf vandaag vuur ik Paasbrunch recepten op jullie af, tot ze jullie Paashaas oren uitkomen 🐣.

Koploper op de brunch bucket list, deze warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing.

Je kan alles perfect op voorhand bereiden, maar de sandwiches moeten echt het allerlaatste moment in de microgolf, anders drogen ze uit.

Stay tuned voor meer lekkere gerechtjes om de Paastafel mee te vullen volgende week.

Pasen Sandwich Met Zalm En Asperges 0001 1 1160x653

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 200g groene aspergepunten
  • 4 malse botersandwiches
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1 bosje waterkers
  • 4 radijzen, in schijfjes

Voor de dressing

  • 1,5 ansjovis
  • ½ limoen, het sap
  • ½ el mosterd
  • 1 eierdooiers
  • ½ teentje look
  • Snuf cayenne
  • 1 dl maisolie
  • 2 el yoghurt
  • 70g geraspte Parmezaanse kaas

Recept

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenrobot en blend tot een gladde saus.
  2. Bak de aspergepunten kort op in een pan met olijfolie, gedurende een 5tal minuten.
  3. Maak overlangs een inkeping in de sandwiches en steek ze 20 seconden in de microgolf.
  4. Vul op met aspergepunten, waterkers, zalm, radijsschijfjes en druppeltjes van de caesardressing. Werk af met peper en zout en serveer met de rest van de brunchgerechtjes.
Ontdek mijn recepten voor njam!

Ontdek mijn recepten voor njam!

Wil jij graag geïnspireerd worden met culinaire meesterwerkjes? ...

NJAM recepten
Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

kookboek

Wil je meer recepten ontdekken? Koop dan mijn kookboek

70 buitengewone gerechten zonder écht te koken. Met Silke van Engeland en Virginie Schoelinck.

Houden van gezelligheid en lekker eten gaan hand in hand, al staat dat echter niet altijd gelijk aan houden van uitgebreid koken.

Onweerstaanbaar kant-en-klaar, jouw handleiding voor het maken van fancy quick fix gerechten met kant-en-klare producten.

koop het boek hier

Samenwerken? Contacteer mij vandaag nog.