Vanaf vandaag vuur ik Paasbrunch recepten op jullie af, tot ze jullie Paashaas oren uitkomen 🐣.
Koploper op de brunch bucket list, deze warme botersandwich met gerookte zalm, groene asperges en caesar dressing.
Je kan alles perfect op voorhand bereiden, maar de sandwiches moeten echt het allerlaatste moment in de microgolf, anders drogen ze uit.
Stay tuned voor meer lekkere gerechtjes om de Paastafel mee te vullen volgende week.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- Olijfolie
- 200g groene aspergepunten
- 4 malse botersandwiches
- 4 plakken gerookte zalm
- 1 bosje waterkers
- 4 radijzen, in schijfjes
Voor de dressing
- 1,5 ansjovis
- ½ limoen, het sap
- ½ el mosterd
- 1 eierdooiers
- ½ teentje look
- Snuf cayenne
- 1 dl maisolie
- 2 el yoghurt
- 70g geraspte Parmezaanse kaas
Recept
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenrobot en blend tot een gladde saus.
- Bak de aspergepunten kort op in een pan met olijfolie, gedurende een 5tal minuten.
- Maak overlangs een inkeping in de sandwiches en steek ze 20 seconden in de microgolf.
- Vul op met aspergepunten, waterkers, zalm, radijsschijfjes en druppeltjes van de caesardressing. Werk af met peper en zout en serveer met de rest van de brunchgerechtjes.